Ivar Benlös och Mig er et undervisningsforløb til elever med særlige forudsætninger i alderen 14-17 år. Programmet opfylder curriculum for nabosprog, trivsel, historie og samfundsfag.

Dette Nordplus-støttede udviklingsforløb er udviklet af en projektgruppe, der består af: 

University College Lillebælt Erhvervsakademi og Professionshøjskole (DK)

Styrkeakademiet ApS. (DK)

Voksne for Barn (N)

Åssiden Videregående Skole (N)

Kvibergsnässkolan Grundssärskola (S)

Lidt om projektet Ivar Benlös och Mig

Ivar Benlös er en historisk vikingekonge, som blev født i 794 e.Kr. og døde 873 e.Kr.. Han var søn af vikingekongen Regnar Lodbrog og blev født med brusk istedet for knogler, angiveligt fordi hans far var fuld på brudenatten, hvor han blev undfanget. 

På trods af, at Ivar måtte bæres rundt og ikke var den fysisk stærke person, vi ofte forbinder vikinger med, så var han respekteret i vikingesamfundet for sin kløgt og snarrådighed. Hans brødre kom ofte til ham for råd og vejledning, når de skulle i krig. 

Ivar stod i spidsen for hans og hans brødres hævntogt mod England efter deres far Regnars død, hvor det lykkedes dem at besætte store dele af landet, dels med vold og dels ved at narre deres fjender. Meget symptomatisk for Ivars kløgt, så lykkedes det ham at gøre sig gode venner med englænderne efter mange års besættelse og han døde en fredelig død i sit hjem i Irland efter kort tids sygdom.

Perspektivering til elevernes eget liv

Ivars status i vikingesamfundet viser eleverne, at vi alle kan noget, og tilsammen kan vi rigtig meget. Der er brug for alles bidrag på samme måde som Ivar fandt sin plads i vikingesamfundet.

Indhold

Programmet er et videoforløb bygget op omkring Ivar Benløs’ liv med opgaver til fag som samfund, historie, nabosprog, etc., så eleverne får tværfaglige temaer. 

Ordoversigt


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *